The Square. Visas Onsdag 30/8 kl 19.00 120:- Välkomna!

The Square.

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid – Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

 

Bilar 3. Visas Söndag 3/9 kl 14.00 80:-/120:- och Söndag 10/9 kl 14.00 3D 80:-/120:- Välkomna!

Bilar 3.

När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller!

 

American Made. Visas Söndag 3/9 kl 18.00 120:- Välkomna!

American Made.

Filmen är ett internationellt äventyr baserat på den osannolika (men sanna) berättelsen om Barry Seal, en livsnjutande pilot som oväntat rekryteras av CIA för att leda en av de största hemliga operationerna i USA:s historia. I Universal Pictures AMERICAN MADE återförenas Tom Cruise med Edge of Tomorrow-regissören Doug Liman.

 

Becker. Visas Onsdag 6/9 kl. 19.00 120:- Välkomna!

Becker drivs av jakten på pengar och är kung i småländska Tingsryd. Tillsammans med sin kompis Stefan så driver han Smålands bästa butik med utemöbler i konstrotting, dessutom drygar de ut kassan med att sälja smuggelsprit och cigaretter svart. Affärerna går bra och de har ingenting att klaga på tills en dag då två danskar dyker upp och utmanar allt Becker har byggt upp. En växande spiral av lögner, hemligheter och svek tvingar Becker att handla drastiskt för att till varje pris försvara de sina och ta tillbaka makten i Tingsryd.

 

Borg. Visas Söndag 10/9 kl 18.00 och Måndag 11/9 kl 14.00 & 19.00 120:- Välkomna!

Borg är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

 

Konsert med David Gilmore- Live at Pompei. Visas Torsdag 14/9  kl 19.00  150:-

Restaurang 2KöK serverar paj och sallad inkl 1 glas vin/öl eller alkoholfritt alt. 17.00-19.00  125:-  Välkomna!

 

David Gilmour – Live at Pompeii – Konsert 45 år efter att Pink Floyds filmade "Live At Pompeii" i den legendariska romerska amfiteatern, återvände David Gilmour med två spektakulära konserter som en del av hans årliga turné i och med hans No. 1-album "Rattle That Lock". Konserterna var de första rockkonserterna i den romerska amfiteatern. Under två kvällar fick de 2600 konsertbesökarna njuta av musik i en spektakulär inramning. "David Gilmour Live At Pompeii" är ett audiovisuellt spektakel med lasrar, pyroteknik och en stor TV-skärm där speciellt framtagna filmer kompletterar valda låtar, men framförallt är det enastående musik och prestationer från David Gilmour och hans band. Konsertfilmen innehåller låtar från hela Davids karriär och många Pink Floyd-klassiker som "One Of These Days", den enda låten som också framfördes på bandets konsert 1971. Biopubliken får även se ett speciellt framförande av "The Great Gig in the Sky" från "The Dark Side of the Moon", som David sällan spelar som soloartist. Övriga låtar som är titelspåren från hans två senaste nr 1 soloalbum: Rattle That Lock och On An Island, liksom andra solo och Pink Floyd-klassiker, inklusive Wish You Were Here and Comfortably Numb. Konsertfilmen innehåller höjdpunkter från båda konserterna och är filmade i 4K av regissören Gavin Elder. "David Gilmour Live At Pompeii" bjuder på musik med en artist och band av världsklass inramat med en spektakulär show och i en unik miljö.

 

 

American Assissin. Visas Söndag 17/9 kl 18.00 120:- Välkomna!

American Assassin Tjugotreåriga Mitch förlorade båda sina föräldrar i en tragisk bilolycka vid fjortonårsåldern, och hans flickvän till en terroristattack precis efter de förlovat sig. I sitt sökande efter hämnd blir han värvad som en black operations rekryt av CIA direktören Irene Kennedy. Kennedy ber veteranen Stan Hurley att träna Mitch inför uppdragen och tillsammans kommer de att utreda en våg av uppenbarligen slumpmässiga attacker på militära och civila mål. När de upptäcker ett mönster i attackerna startar de ett gemensamt uppdrag tillsammans med en farlig turkisk agent för att stoppa en mystisk verksamhet som har för avsikt att starta ett världskrig i Mellanöstern.

 

 

Tillbaka till Montauk. Visas Onsdag 20/9 kl 14.00 och 19.00 120:- Välkomna!

Stellan Skarsgård är tillbaka i en värmande, vemodig och eftertänksam film om de olika val vi gör längs livets stig. Och hur livet kunnat se ut om vi valt andra vägar. I slutet av 1990-talet befinner sig författaren Max på en signeringsturné i USA när han blir förälskad i den yngre Rebecca och spenderar några av sitt livs lyckligaste och mest passionerade dagar med henne i Montauk, längst ute på Long Island. Alltför snart skiljs de åt. Max åker hem till sin fru och gömmer undan sin längtan efter Rebecca så långt bak i hjärtat han kan, men kan inte motstå att glänta på minnet av henne ibland. Sjutton långa år senare återvänder Max till New York för att göra promotion för ännu en av sina böcker. Mot alla odds stöter han återigen ihop med Rebecca, och de beger sig iväg på ännu en resa till Montauk. Frågan är om deras känslor för varandra klarat tidens test? Och om så är fallet? finns det ännu tid att styra in på den stig som de kanske borde valt redan sjutton år tidigare?